Foto: EPA

ONO PRAVO

POČINJU ELIMINACIJE U LIGI EVROPE: Udariće Tadić na Maksimovića! (FOTO)

Nikad jača Liga Evrope! Veliki broj izuzetno zanimljivih mečeva na programu je danas u okviru šesnaestine finala drugog po jačini evropskog takmičenja.

Fudbal
> 07:21h

Prštaće na svim delovima Starog kontinenta. Za početak će pažnja biti usmerena ka Belgiji, gde Briž dočekuje Mančester junajted. Odlična utakmica očekuje se i u Frankfurtu, gde gostuje Salcburg. Šahtjor dočekuje Benfiku u jednom od derbija ove runde takmičenja.

Nama će zanimljivo biti i u Španiji, gde se sastaju Hetafe i Ajaks. Biće to duel Nemanje Maksimovića i Dušana Tadića, standardnih srpskih reprezentativaca.

foto: EPA

- Momci iz Hetafea su ratnici. Bore se za svaku loptu i stalno daju sve od sebe. Fizički su veoma snažni i u duelima idu i preko granica dozvoljenog, ako je potrebno. Neće biti lako, ali... Mi smo Ajaks - rekao je Dušan Tadić.

Večernji program obeležiće duel Olimpijakosa i Arsenala! Ništa manje uzbuđenja ne očekuje se ni u Leverkuzenu, gde gostuje Porto. U meču klubova koji imaju čak šest srpskih igrača sastaju se APOEL i Bazel.

Liga Evrope nikad nije imala više naših fudbalera nego ove sezone. U eliminacionoj rundi tako imamo čak 15 srpskih igrača. Nadamo se da će neko i podići pehar 27. maja u Gdanjsku.

Kurir.rs, M. B./ Foto: EPA