Foto: AP/Michael Probst

jezivo

ISPOVEST ČOVEKA KOJI ŽIVI U BLIZINI MESTA POKOLJA U NEMAČKOJ Ljudi su vrištali na ulici, tu sam ranije prošao sa ćerkama

Ali Mengušek (49) već 40 godina živi u četvrti koja je noćas bila mesto masovnog pokolja koji je uzdrmao celu Nemačku. Za Dojče vele ispričao je kako je sa dvoje dece hodao kući i prošao pored grupe od četiri muškaraca. Stajali su u razmaku od 30-ak metara i Ali je ispričao kako se seća da je rekao ćerkama da požure.

Planeta

"Živim 50 metara od mesta gde su stajali. Kad sam stigao kući i zatvorio vrata, čuo sam šest hitaca. Mislim da je prošlo samo šest ili sedam minuta otkad sam prošao onuda sa ćerkama. Otvorio sam prozor i video ljude kako trče i vrište po ulici. Policija je stigla za manje od pet minuta", ispričao je Mengušek.

Kaže da je dva sata kasnije video i metke na ulici, o čemu je dojavio policiji.

Tobias R. (43) prvo je ispred nargila bara ubio troje i ranio jednog čoveka. Potom se odvezao u četvrt Kesešdat gde je upao u drugi bar istog tipa i ubio još petoro i ranio četvoro ljudi.

foto: AP/Michael Probst

Jedan od ranjenih kasnije je preminuo u bolnici. Policija je kasnije u kući pronašla telo Tobiasa R. i njegove majke (72) s prostrelnim ranama.

Nemački mediji u četvrtak javljaju kako su žrtve većinom imigranti, a navodilo se da su u jednom baru većinom bili Kurdi. N-TV prenosi komentare turske zajednice kako su šokirani i da se ne osećaju sigurno.

Gradonačelnik Hanaua Karl Kaminski pozvao je meštane na bdenje za žrtve u 18 sati.

Zbog ovog pokolja Angela Merkel i ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer su otkazali svoje planirane obaveze, a Zehofer putuje u Hanau.

foto: AP/Michael Probst

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: AP/Michael Probst