Foto: EPA/Sashenka Gutierrez

horor

DEVOJČICA (7) JE ČEKALA MAJKU ISPRED ŠKOLE, A ONDA JE NESTALA: 4 dana kasnije pronašli su njeno telo u kesi (VIDEO)

Meksička policija traga za ženom koja je na nadzornoj kameri snimljena sa sedmogodišnjom devojčicom ispred škole na dan kad je dete nestalo.

Planeta

Devojčica Fatima Aldriget (7) je poslednji put viđena živa na snimku koji datira od 11. februara. Njeno telo pronađeno je četiri dana kasnije sa znakovima nasilja, prenosi BBC.

Vlasti kažu da je osmnjičena žena identifikovana zahvaljujući njenom stanodavcu. Međutim, uspela je da pobegne pre nego što je policija došla u njen stan.

Šta se dogodilo Fatimi?

Fatima Aldriget je nestala dok je čekala je majku ispred škole u Meksiko Sitiju. Majka je trabala da dođe po nju, ali je kasnila jer se zaglavila u saobraćaju, prenose lokalni mediji.

Porodica je odmah prijavila njen nestanak, a telo je pronađeno u plastičnoj kesi u naselju Tlavak u subotu. Snimak sa nadzorne kamere ispred škole pokazuje ženu koja odlazi sa devojčicom na dan njenog nestanka.

Policija je ponudila nagradu od dva miliona pezosa (oko 110.000 dolara) za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičene žene. Veruje se da pomenuta žena ima između 42 i 45 godina.

Osumnjičena živi nedaleko od mesta gde je devojčica živela sa porodicom. Policija je u njenom stanu pronašla cipele i džemper koji pripadaju devojčici, kao i odeću žene koju je nosila na dan otmice.

foto: EPA/Sashenka Gutierrez

Reakcija javnosti

Ovaj slučaj otmice i ubistva devojčice izazvao je bes javnosti u Meksiku. Stotine hiljada ljudi na društvenim mrežama koristi haštag #JusticiaParaFatima (pravda za Fatimu). Rođaci žrtve kritikovali su policiju, istakavši da su reagovali sporo i kasno.

"Fatima nije sa nama jer nije poštovan protokol, zato što institucije nisu obraćale potrebnu pažnju", rekla je devojčina tetka Sonia Lopez.

Telo devojčice pronađeno je nedelju dana nakon brutalnog ubistva Ingrid Eskamilje (25). Njeno telo pronađeno je golo i osakaćeno u kući koju je delila sa partnerom. On policiji priznao da ju je ubio i da je pokušao da sakrije njeno telo.

Ova dva slučaju su nastavak niza ubistava žena i devojčica u Meksiku. U ovoj državi svakog dana bude ubijeno desetoro ljudi.

Kurir.rs/BBC

Foto: EPA/Sashenka Gutierrez