Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

CEO SVET ĆE MISLITI DA SMO SRBIJA: Hit reakcija Albanaca posle vesti da je Srbin dobio poziv da igra za tzv. Kosovo!

Mnogo bure se diglo posle saznanja da će Ilija Ivić (17) postati prvi srpski fudbaler koji će nastupati za reprezentaciju tzv. Kosova.

Fudbal
> 09:39h

Reakcije širom Srbije i više su nego očekivane, ali to se ne bi moglo reći i za komentare Albanaca na društvenim mrežama.

"Mislim da će, posle objavljivanja ove vesti, on trpeti neverovatan pritisak od naših neprijateljskih severnih komšija, ali želim svaku sreću njemu i njegovoj porodici koja je odlučila da živi na Kosovu i to u miru", glasila je ta "pozdravna poruka".

foto: Printskrin

Odmah ispod mogao je da se nađe još jedan sličan koji se odnosi na podelu granica.

"Gračanica je Kosovo. Ljudi tamo dele svakodnevni život sa nama, u miru. Srbi na Kosovu i van njega su testirali našu toleranciju priličan broj puta, a to je pokazalo našu pravu civilizovanost. Dakle, Ilija je više nego dobrodošao u našu reprezentaciju, ako je dovoljno dobar".

Naravno, bilo je i onih koji su bili protiv ovog poziva jer Srbin ne zna albanski.

"Ne želim da ga vidim u našoj reprezentaciji. Ceo svet će sada misliti da smo mi i dalje Srbija (smeh). Imamo mi sopstvena imena i prezimena igrača, i veoma, veoma sam siguran da nam ne treba ovaj momak. On čak i ne priča albanski", glasila je ta poruka.

Taj to nije bio jedini - provejavao je i u drugim komentarima:

"Koliko god želeo da vidim sebe kao osobu otvorenog uma, ne želim da Srbin igra za moju reprezentaciju", jedan je od takvih stavova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: