Foto: Printscreen Youtube/Malaga 24h

malaga

RADNICI SE SKORO UGUŠILI U BUNKERU U ŠPANIJI: Policija otkrila ilegalnu fabriku cigareta, uhapšeno 12 Britanaca (VIDEO)

Španske vlasti otkrile su ilegalnu fabriku cigareta u kojoj je pronađeno šest stranih radnika koji bi se ugušili da ih policija nije oslobodila.

Planeta
> 07:33h

Uhapšeno je dvanaest britanskih državljana za koje se sumnja da su vodili fabriku.

Improvizirana fabrika cigareta zapravo je bila bunker ispod konjušnica u južnoj provinciji Malaga. U njoj se proizvodilo do 3.500 cigareta na sat.

Obaveštajna agencija Europol i španska policija tvrde da se radi o prvoj otkrivenoj podzemnoj fabrici falsifikovanih cigareta u EU.

Pustili radnike da se uguše

Policija je u bunkeru pronašla šest ukrajinskih i litvanskih radnika koji su jedva disali jer je generatoru koji dovodi vazudh ponestalo plina. Ranije tokom dana vlasti su uhapsile 20 osoba povezanih s krijumčarenjem cigareta, ali niko od njih policiji nije spomenuo da su radnici ostali zatvoreni u bunkeru.

Uspaničeni Ukrajinci i Litvanci udarali su po gornjem delu bunkera i vikali dok je policija pretraživala područje. Policajci su na kraju pronašli radnike i oslobodili ih.

Španske vlasti su tom prilikom zaplenile 153.000 paketa cigareta, više od 17 tona duvana, 20 kg hašiša i 144 kg marihuane.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen Youtube