Foto: AP

prave se ludi

SITI JE STRADAO, A O OVOME SE ĆUTI: Predsednik PSŽ-a kupio vilu od 5.000.000 evra za generalnog sekretara FIFA!

UEFA je izbacila Siti iz fudbalske Lige šampiona na dve godine uz novčanu kaznu od 30 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a dok ta priča traje, mediji podsećaju da je pre sedam godina predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi osumnjičen daje za pet miliona evra kupio luksuznu vilu na Sardiniji i ustupio je bivšem generalnom sekretaru Fife Žeromu Valkeu.

Fudbal
> 14:38h

Godine 2017. je otkkriveno da Valke nije plaćao ni račune, po čemu se procenjuje da je izvukao korist od dodatnih milion evra.

U istrazi koja je tada vođena, presretnuta je prepiska prvog operativca svetskog fudbala i vlasnika tima iz Pariza.

“Računi još nisu plaćeni. Možeš li to hitno da središ?“, pisalo je u jednoj Valkeovoj poruci Al Kelaifiju, koju je iz optužnice izvukao francuski istraživački sajt Mediapart.

“Da, šefe“, odgovorio je Al Kelaifi januara 2014.

Kada je tužilaštvo u Švajcarskoj objavilo da će tražiti suđenje po ovom predmetu, FIFA je odsutala. Obavestila je tužioce o “prijateljskom dogovoru“ sa Al Kelaifijem i povukla žalbu. Švajcarsko tužilaštvo je po zakonu moralo da odustane od optužnice.

I Al Kelaifi i Valke bi mogli da odgovaraju za “nesavesno poslovanje“, svakako mnogo blaža varijanta od eventualnog suđenja za korupciju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: