Foto: Printskrin

izgleda je dolijao

FALI RAMADANI POD ISTRAGOM! Izvršen pretres kuće, sledi OPTUŽNICA za pranje novca i utaju poreza!

Čuveni fudbalski menadžer Fali Ramadani, jako dobro poznat u srpskoj javnosti, na udaru je španskih vlasti, pod optužbom da je učestvovao u pranju novca.

Fudbal
> 13:04h

Punih šest sati su predstavnici Civilne garde Španije pretresali Ramadanijevu kuću na Majorki, odakle su odneli brdo dokumenata, koje će analizirati narednih dana, pišu španski mediji, među kojima je i "Marka".

Protiv Ramadanija je pokrenuta udružena akcija u kojoj učestvuju Tim za borbu protiv organizovanog kriminala i Grupa za istragu finansijskog poslovanja, a uključeni su i Europol i Poreska služba.

Posle šest sati pretresa, Ramadaniju je saopšteno da u narednih nekoliko dana mora da se radi ispitivanja pojavi pred Nacionalnim sudom u Madridu.

Uticajni agent, koji zastupa i veliki broj srpskih fudbalera, poseduje u Majorki veliko bogatstvo, od stanova, zemljišta, luksuznih automobila do jahte, a sve to može da mu bude blokirano do okončanja istrage.

Prema saznanjima španskih medija, Ramadani nije jedini fudbalski agent koji je na udaru vlasti, već se istraga za pranje novca i utaju poreza vodi i protiv još nekoliko menadžera poreklom iz Istočne Evrope.

Istražni organi su u sklope ove akcije posetili i jednu građevinsku kompaniju koja posluje na Majorki, iz koje su takođe odneli veliki broj dokumenata, koja su vezana za dva odmarališta koja je trebalo da se grade u tom letovalištu.

Nekadašnji vlasnik restorana u Nemačkoj Fali Ramadani zastupa neke od velikih zvezda svetskog fudbala, kao što su Miralem Pjanić, Kalidu Kulibali, Luka Jović i ima poslovne veze sa gotovo svim klubovima sveta.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: