Foto: Shutterstock

OGORČENI

NASTAVNIK PEDOFIL DOBIO SAMO 18 MESECI ZATVORA! Očajna majka: Ovo je sramota, za kuče se više presudi!

A. Dž., majka devojčice koju je, kako je sud utvrdio, seksualno zlostavljao nastavnik, kaže da je nezadovoljna presudom

Crna Hronika

Posle presude Višeg suda u Novom Pazaru, kojom je O. A. (66), nastavnik u OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ u Tutinu osuđen na 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, u porodici devojčice (11) koja je bila žrtva nastavnika ne kriju ogorčenje.

- Ovo je velika sramota. Za kuče se više presudi. To je nikakva pravda, nema tu pravde. Taj nastavnik, koji nam je i komšija, pušten je u petak na slobodu, koliko znamo nikakvu zabranu prilaska deci, školi, vrtiću nije dobio - kaže za Kurir Z. Dž., deda devojčice.

Prema njegovim rečima, prvostepeno osuđeni nastavnik u petak je došao svojoj kući u Tutin, ali ga još nije video.

Plaše se

I majka devojčice A. DŽ. juče nam je potvrdila da se porodica neće pomiriti sa presudom od 18 meseci zatvora za zlostavljanje njene ćerke i da će pravdu, ako bude potrebno, tražiti „do kraja sveta“. - On je od petka na slobodi, stigao je svojoj kući, kod njih je, pošto smo komšije, čuli smo, bila proslava, koga briga što moja deca pate. Devojčici je i dalje loše, veoma se sporo vraća u normalu, a da sve bude još gore, ni dvojica mojih sinova, koji su šesti i drugi razred, jutros nisu smeli da odu u školu. Jednostavno, deca se plaše. Ni devojčica nije otišla u školu. Nije zato što deca neće, iz nekog hira, jednostavno, deca ne smeju - rekla nam je juče majka devojčice.

„Ubiću vam oca“

Prema njenim rečima, razlog za strah dece su „pretnje koje su dobijali od nastavnika pre nego što je slučaj otkriven, a nastavnik uhapšen“. - On je deci pretio da će svašta uraditi ako otkriju šta se dešava. Da će im uništiti oca, da će njega, nastavnika, otac dece ubiti ako se sve otkrije i da će im „babo ići u zatvor“. Sve su to deca rekla i u izjavama u istrazi i to stoji u spisima predmeta - kaže majka.

Kurir.rs/ E. K. Foto: Shutterstock