Foto: Promo

uvek Drag gost

ČUVENI HARMONIKAŠ I KOMPOZITOR U MADLENIJANUMU: Gorka Hermosa posle 25 godina ponovo u Beogradu

Prošlo je četvrt veka otkako je ovaj istaknuti umetnik nastupao u našoj zemlji, a ovoga puta je sa svojom grupom spremio novi repertoar za Beograđane

Pop kultura

Virtuozni harmonikaš Gorka Hermosa, zajedno sa članovima njegove grupe Malandro klub, večeras će od 19 časova održati koncert u Operi i teatru Madlenijanum, kao gost Doma učenika srednjih škola u Beogradu.

Ovaj kompozitor, virtuoz na harmonici i profesor klasične harmonike i kamerne muzike na konzervatorijumu „Hesus de Monasterio“ u Santanderu jedan je od najviše izvođenih kompozitora sadašnjice. Objavio je sedam CD, četiri knjige o istorijatu harmonike, nastupao kao solista na scenama Kine, Južne Amerike, Irana, a našao se i na beogradskoj sceni. Sada, nakon četvrt veka sa sastavom Malandro klub, koji čine Alberto Vakero (truba) i Havijer Major (kontrabas), ponovo će za našu publiku izvesti fuziju klasike, tanga, flamenka, fadoa i folklora Iberijskog poluostrva. Članovi benda kažu da su inspiraciju za ime benda dobili zbog njegovog značenja:

- Ime Malandro izabrali smo jer predstavlja osobu boemskog i začinjenog života. Sviramo više od 10 godina zajedno u različitim formacijama, a naša tajna je u tome što smo mi veoma dobri prijatelji i imamo zajedničku strast - muziku - rekli su članovi grupe.

U naš glavni grad došli su kao gosti Doma učenika srednjih škola u Beogradu. - Čast i zadovoljstvo nam je da je ovaj poznati umetnik sa svojom grupom gost naše ustanove - rekao je direktor Doma učenika dr Ljubiša Antonijević.

M. V.