Foto: Profimedia

stigla kazna

ZBOG VREĐANJA NA RASNOJ OSNOVI: Bivši golman Reala suspendovan 8 utakmica! Mitrovićev Fulam bi to mogao da iskoristi

Golman fudbalera Lidsa Kiko Kasilja, suspendovan je na osam mečeva jer je u porazu (0:1) od Čarltona na rasnoj osnovi vređao suparničkog špica Džonatana Leka. Pritom će morati da plati 60.000 funti (oko 70.000 evra) i da ide na psihološko/sociološke konsultacije sa stručnjacima zbog ovakvog ponašanja.

Fudbal
> 09:41h

Iako u javnost nikada nije isplivalo ša je tačno bivši golman Reala rekao Leku, njegovo ponašanje je odmah prijavljeno sudiji i delegatu, a zbog "totalno neprihvatljivih reči" je i sankcionisan na pomenuti način. Sam Kiko Kasilja sve vreme negira da je bilo šta ružno rekao pomenutom rivalu.

To bi moglo da bude od velike koristi Fulamu srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, koji se sa Lidsom bori za povratak u Premijer ligu. Kiko naime, zbog kazne neće stajati među stativama pre 44. (od ukupno 46) kola u Čempionšipu, u kome je upravo zahvaljujući njegovim bravurama Lids junajted izgradio najbolju odbranu (primljeno samo 30 golova) i stigao do druge pozicije, poslednje koja direktno vodi u Premijer ligu.

Na tabeli Čempionšipa trenutno je na čelu VBA sa 69 bodova, Lids ima 65, a Fulam sa 60 predvodi četvorku koja se trenutno nalazi na pozicijama koje vode u baraž - Notingem Forest (59 bodova), Brentford (56) i Preston (takođe 56).

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: