Ljubav će krunisati brakom, a prinova stiže na leto... Boris Džonson i Keri Sajmonds, Foto: Profimedia

Mašala

BRITANSKI PREMIJER BORIS DŽONSON Ženi se po treći put i očekuje 6. dete, a ovako je izgledao njegov buran ljubavni život

Ljubav - Političar je pune 24 godine stariji od svoje nove velike ljubavi Keri Sajmonds (31), koja je u petom mesecu trudnoće

Planeta
> 07:54h

Britanski premijer Boris Džonson (55) prvi je posle 250 godina koji će se venčati za vreme mandata!

Izabranica njegovog srca Keri Sajmonds (31) objavila je na Instagramu da su se verili i da je ona u petom mesecu trudnoće.

U vezi od 2012.

Džosonu, koji zvanično ima petoro dece (nezvanično šestoro, vidi okvir) brak sa Keri će biti treći po redu.

"Mnogi od vas već znaju, ali za neobaveštene obaveštenje da smo se verili krajem prošle godine i očekujemo prinovu početkom leta. Osećam se neverovatno blagosloveno", navela je Keri u poruci.

Nakon venčanja ona će postati i najmlađa supruga nekog britanskog premijera u poslednje 174 godine. Podsećamo, Džonson se nedavno razveo od svoje druge supruge Marine Viler, sa kojom je bio 25 godina u braku i sa kojom ima četvoro dece. Boris i Keri sarađuju još od 2012, kada je on bio u kampanji za gradonačelnika Londona.

Njihova veza je potvrđena tek prošle godine. Keri radi kao savetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana. Rođena je u Londonu i ranije je bila zaposlena u Konzervativnoj stranci.

Prosidba na Martiniku

Veruje se da je Džonson zaprosio Keri tokom romantičnog putovanja na Mistik za Božić. Ona je tokom tog putovanja na društvenim mrežama postavila nekoliko romantičnih fotografija na kojima se par ljubi. Kada dobije prinovu, Džonson neće biti prvi premijer koji je postao otac tokom obavljanja funkcije u Dauning stritu 10 (sedište premijera).

Toni i Čeri Bler dobili su sina Lea 2000, dok je on bio premijer, a Dejvid Kameron i njegova supruga Samanta su 2010. dobili ćerku Florens, dok je on bio predsednik britanske vlade.

Ima i vanbračnu ćerku

KRIJE KOLIKO IMA DECE

Iako su ga novinari u nekoliko navrata pitali koliko ima dece, Džonson nikad nije otkrio taj podatak. Naime, u drugom braku sa Marinom Viler dobio je četvoro dece - Laru Leticiju, Mila Artura, Kasiju Pičs i Teodora Apola.

U vezi sa Helen Makintajer Džonson je dobio vanbračnu ćerku Stefani, što su britanski tabloidi otkrili tek 2010. Nakon pravne bitke da se informacija sačuva u tajnosti, Apelacioni sud je zaključio da javnost ima pravo da zna detalje u vezi sa detaljima iz privatnog života jer je on javna ličnost.

Švaleracija na nivou

BROJNE AFERE PLAVOKOSOG POLITIČARA

foto: Profimedia

Sedam godina posle uplovljavanja u drugi brak Boris je započeo aferu sa Petronelom Vajat, ćerkom poznatog britanskog novinara Vudroa Wajata. Boris potom 2006. započinje aferu sa novinarkom Anom Fazakerli.

Iako je još bio u drugom braku, Boris započinje i treću aferu, ovaj put sa Helen Makintajer, koja je radila kao konsultant. Dok je bio gradonačelnik Londona, Džonson je imao i aferu sa Amerikankom Dženifer Arkjuri, koja je ranije radila kao striptizeta i plesačica oko šipke.

Prvi brak

LJUBAV S OKSFORDA

foto: Screenshot

Boris Džonson se prvi put venčao 1987. Supruga Alegra Mostin-Oven bila je ljubav s Oksforda. Ovaj brak je potrajao sve do 1993, kada su se razveli jer je Boris varao suprugu sa Marinom Viler, poznanicom iz detinjstva.

Drugi brak

LJUBAV IZ DETINJSTVA

foto: EPA/Andy Rain

Džonson i Marina Viler su se venčali 8. maja 1993, svega 12 dana nakon što je on okončao prvi brak. U braku koji je okončan prošle godine par je dobio četvoro dece. Marina, koja je poreklom iz Indije, dugo je trpela Borisove afere.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia