Foto: Shutterstock

POMOĆ

DRUGO TUŽILAŠTVO POKRENULO VELIKI PROJEKAT: Posao za žrtve porodičnog nasilja!

Društvo
> 11:35h

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas, u saradnji sa Centrima za socijalni rad opština Čukarica, Grocka, Rakovica, Voždovac, kao i Nacionalnim službama za zapošljavanje sa teritorija ovih opština projekat zapošljavanja žrtava nasilja, kako bi se na ovakav način pomoglo žrtvama u funkciji njihovog osnaživanja.

Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, pomoć žrtvama na ovakav način već je sprovođeno u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, u pojedinačnim slučajevima u okviru rada grupa za koordinaciju. Od danas, zahvaljujući postignutom dogovoru, podrška žrtvama je predviđena za sve one kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći.

- O sprovođenju ovakve vrste podrške, vodiće se posebne evidencije, razmenjivaće se podaci i vršiti kontrola postignutih rezultata, kako bi se žrtve na ovakav način osnažile i osamostalile, te im se pružio još jedan vid zaštite i podrške - saopšteno je iz Drugog osnovnog tužilaštva.

Tužilaštvo, zajedno sa predstavnicima Centara za socijalni rad sa svoje teritorije i Nacionalnih službi za zapošljavanje, poziva žrtve porodičnog nasilja da se uključe u projekat, koji će biti prilagođen njihovim potrebama, a sve u cilju još efikasnijeg pružanja multisektorske pomoći, koji se kao način rada kod ovog krivičnog dela pokazao kao nužnost i najefikasniji model u funkciji sprečavanja nasilja u porodici.

(Kurir.rs/J. S. foto shutter)