Foto: Profimedia

vreme je bilo

KARI SE VRATIO: Spektakularni potezi i asistencija o kojoj se priča (VIDEO)

Američki košarkaš Stef Kari se vratio na parket posle duge pauze zbog preloma ruke na početku sezone, ali je Toronto zabeležio pobedu nad Golden Stejtom od 121:113.

Košarka
> 13:44h

Već njegov prvi potez doneo je spektakl- fenomenalnu asistenciju iza leđa za Viginsa pod košem. Isto je bilo i kod njegovog prvog poena, koji je postigao iz gotovo nemoguće pozicije uz faul.

Usledila je i prva trojka za delirijum u hali, zatim i još jedna iz punog trka i van balansa.

Publiku je na noge digla i asistencija sa čitavog terena za Viginsa u drugom poluvremenu, pa još jedna dalekometna trojka za priključak u završnici, ali je to bilo sve od Golden Stejta, koji je ubedljivo najlošiji tim NBA lige ove sezone sa 14 pobeda i 49 poraza.

Podsetimo, prva zviezda Voriorsa morala je na operaciju, koja ga je odvojila od parketa, što je uticalo na očajne rezultate Golden Stejta ove sezone, koji je lišen pomoći i druge zvezde Kleja Tompsona, koji je takođe povređen.

Kari je pokazao da je povreda prošlost i sa 23 poena i po sedam skokova i asistencija bio je najbolji u redovima ekipe. Pratio ga je Demion Li sa 23 poena, a 21 poen postigao je Endrju Vigins.

Ipak, Toronto je imao izuzetno raspoloženog Normana Pauela, koji je postigao 37 poena. Kajl Lauri je postigao 26 poena, a Paskal Siakam 17, dok se istakao i Serž Ibaka dabl dablom od 13 poena i 13 skokova.

Kurir sport