Foto: Printskrin Instagram

U susret Danu žena

POSEBAN SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE SA DAMAMA: Vučić sa Marinom Maljković i Anom Brnabić na Fruškoj gori

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, objavio je na svom Instagram profilu "avučić" fotografiju sa košarkaškim selektorom Marinom Maljković i premijerkom Srbije Anom Brnabić. Njih troje su pozirali u vinariji "Deurić" na Fruškoj gori, koju je predsednik Srbije juče obišao.

Politika
> 14:17h

Inače, Vučić je juče razgovarao na Fruškoj gori sa mladim članicama stranke, polaznicama Akademije mladih lidera SNS, a koje su i kandidatkinje za narodne poslanice. Predsednik Srbije je kazao da su napravljeni veliki pomaci u broju žena u Skupštini, vladi, na najvažnijim mestima u zemlji, ali da to nije dovoljno, jer je i dalje više muškaraca koji imaju i viša primanja.

- Radeći sa svima, neretko sam mogao da vidim da su žene brže, marljivije, posvećenije i, na kraju uspešnije - konstatovao je predsednik. On je rekao da svi moramo da još mnogo da uradimo, posebno u zaštiti žena od nasilja muškaraca, članova porodice i svih drugih. - Naša je obaveza da se žene osećaju sigurno i da im garantujemo normalnu državu i pristojnu budućnost - poručio je Vučić.

On je sa mladim damama, sa kojima je razgovarao u susret 8. martu, razgovarao u društvu Maljkovićeve i Brnabićeve. Za Marinu je rekao da je "genijalni trener", koja danas trenira naše devojke, a sutra može i muškarce u Evroligi i NBA, na svakom mestu, jer su, kaže, njena pamet i posvećenost na evropskom nivou. - Proslavila je našu košarku i srpsko ime u Kini, na tome sam posebno zahvalan - rekao je Vučić podsetivši da Marina Maljković trenira i ženski tim u Baošanu, u Šangaju.

Kurir.rs/E.K./Foto: Instgram