Foto: Profimedia

OVO JE VREMENSKA LUDNICA U SRBIJI: U roku od 3 dana temperatura će se podići za 13, a onda pasti za 10 stepeni

Društvo

Nakon prosečne temperature za ovaj deo godine, Beograđane čeka veliki temperaturni šok. Naime, za samo 72 sata temperatura će sa 10 skočiti na 23 stepena, a onda pasti na 13.

U sredu se očekuje uvod za nagli temperaturni skok koji nas očekuje u četvrtak.

"U sredu nas očekuje sunčano i toplije vreme, maksimalna temperatura će se kretati između 12 i 18 stepeni - rekao je meteorolog Đorđe Đurić a u Beoradu će biti 17 stepeni.

A onda u četvrtak temperatura će skočiti iznad 20. stepeni a u Beogradu čak 23 stepena. Petak donosi svežije vreme, pa će u Beogradu temperatura biti par stepeni niža u odnosu na prethodni dan, dok će se na jugoistoku zadržati visoke temperature, preko 20 stepeni.

"Krajem dana stiže hladni front koji će u subotu usloviti pad temperature, u pojedinim delovima zemlje i za 10 stepeni. Padavina neće biti, ali je novi temperaturni obrt ono na šta stavlja akcenat nadolazeći hladni front", istakao je Đurić.

U nedelju će biti još svežije, a nakon toga nas očekuje "mirniji period", dakle bez naglih preokreta, a temperatura će biti u skladu sa godišnjim dobom.

Ovakve temperaturne oscilacije predstavljaju šok za organizam i činjenica je da to teško podnose i zdravi ljudi, a kamoli hronični bolesnici. Osim njih, ove vremenske promene svakako osećaju i meteoropate.

(Kurir.rs/Blic/Foto ilustracija: Profimedia)