Foto: Profimedia

bih

UŽAS U BOLNICI U TUZLI: Preminula porodilja (20), pokrenuta istraga! Njen muž krivi lekare

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona istražuje smrt 20-godišnje porodilje iz Srebrenika koja je preminula u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Tuzli.

Bosna i Hercegovina
> 13:08h

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona juče je formiralo predmet kroz koji se istražuju uzroci smrti 20-godišnje porodilje B.I. iz Srebrenika, koja je u ponedeljak preminula u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Slučaj je prijavio muž porodilje E.I. koji za njenu smrt okrivljuje lekare iz tuzlanske bolnice. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva TK, on je juče dao izjavu kod dežurnog tužioca.

"Na osnovu njegove izjave je formiran predmet, a odmah je izdata naredba za obdukciju tela preminule žene, kako bismo utvrdili tačan uzrok smrti. Sve ostale provere su takođe već počele i sve ćemo preduzeti kako bi se utvrdile okolnosti u vezi sa ovim slučajem", rekao je za Klix.ba portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Smrt 20-godišnjakinje, prema navodima njenog muža, nastupila je nedugo nakon porođaja koji je obavljen u nedelju, a iza B.I. je ostao tek rođeni sin.

Prema nezvaničnim informacijama, B.I. je od ranije imala određene zdravstvene probleme.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia