Foto: AP

događaj koji se pamti

PRIČA SAMJUELA ETOA JE ZA FILM: Stranac mi je upao u auto i tražio 4500 evra! Posle godinu sam ga sreo i zaprepastio se!

Kamerunski fudbaler Samjuel Eto, je posle naporne sezone sa Barselonom, leto 2007. rešio provesti na odmoru sa suprugom. Odabrali su Obalu Slonovače.

Fudbal

Tokom vožnje ulicama, jedan mladić im je upao u automobil.

"Ne želim da vas napadnem, poslušajte me na trenutak i ako želite pozovite policiju", rekao je i ljubaznom molbom uvjerio Kamerunca da ga posluša.

Radilo se o sobaru koji je sanjao o uspešnoj realizaciji dva projekta, ali nije uspevao nači novac. Kad je video Etoa, došao je zamoliti za zajam. I uspeo.

"Uzmi ovaj ček na 4500 evra, daj mi svoj broj i uzmi moj. Vratiću se za godinu dana, ako uspeš umnožiti novac, stvarno ću ti pomoći", ispričao je fudbaler.

Eto je rekao da je mladić izašao iz njegovog auta motivisan i da mu je njegov zajam pomogao u planovima. Ispunio je obećanje i vratio se posle godinu dana, a mladić ga je dva meseca ranije pozvao da se pohvali da je uspeo u planovima. Otvorio je radnju informatičke opreme i kupio dva taksija.

Samjuel je zbog svega bio ponosan na momka koji je ostvario snove i zaposlio 25 ljudi. "On me oduševio svojim pristupom da nisam oklevao da mu pomognem", kaže bivši kamerunski reprezentativac.

Kurir sport