Ilustracija, Foto: BETAPHOTO/MK GRUPA

Neodgovorno

STUDENTI IZ NOVOG SADA IGNORIŠU MERE: Usred vanrednog stanja 135 akademaca skija se na Kopaoniku!

Ne mare: Iako su krenuli na planinu pre proglašenja vanrednog stanja, po njegovom proglašavanju ipak su ostali na skijanju

Društvo

Iako je proglašeno vanredno stanje, 135 studenata i nekoliko profesora sa projekta „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“, pod pokroviteljstvom Univerzitetskog sportskog saveza Novi Sad, sa partnerom Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu, skijaju se na Kopaoniku!

Gotovo puna tri autobusa krenula su, kako saznajemo, u nedelju iz Novog Sada put Kopaonika. Iako je u nedelju veče proglašeno vanredno stanje, što podrazumeva i zabrane okupljanja u grupama većim od 50 ljudi, ali i održavanja svih sportskih, rekreativnih i drugih događaja, oni se nisu vratili kućama, nego su u ponedeljak krenuli sa skijanjem. Uz to, svi su u istom hotelu i ishrana im je na bazi švedskog stola.

Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, rekao je za Kurir da su na put krenuli u nedelju ujutru, pre proglašenja vanrednog stanja. - Sekretarijat učestvuje delimično u finansiranju ovog projekta, a 50 odsto učestvuju sami studenti, što podrazumeva da su lično želeli da budu deo toga - rekao je on i dodao: - Iako je u međuvremenu uvedeno vanredno stanje, „Skijališta Srbije“ saopštila su da do daljeg neće zatvarati skijališta, što implicira da Ski-centar Kopaonik nije sportski, već turistički centar.

Naveo je da će studenti danas po podne biti u Novom Sadu.

Iz Univerzitetskog sportskog saveza Novi Sad rekli su da poštuju pravila: - Odlazak će biti organizovan u tri veća autobusa kako bismo smanjili broj putnika po vozilu. Budući da grupe za obuku neskijaša broje šest-sedam osoba, a da se nastava odvija razdvojeno na otvorenom prostoru, naš boravak na Kopaoniku ne povećava dodatno rizik od zaražavanja.

Kurir.rs/ B. T. - S. S. - J. I. Foto: Beta/MK Grupa