Foto: Z.Š.

Svaka čast: UŽIČANKA OKUPILA TIM ŽENA KOJE POMAŽU SUGRAĐANIMA

OVE ŽENE SU PONOS SRBIJE: Besplatno šiju zaštitne maske Užičanima

Za primer Krojačica Zorica Milivojević, sa još četiri dame, za dva dana sašila 500 maski, ništa ne naplaćuju, samo treba materijal da im se dostavi

Srbija

Zorica Milivojević, vlasnica krojačke radnje „Nelica“ u centru Užica, okupila je ovih dana tim žena i sve one besplatno šiju zaštitne maske Užičanima. Od mušterija i sugrađana očekuju samo da donesu materijal, a radiće, kažu, besplatno i dobrovoljno sve dok preti opasnost od koronavirusa.

Za dva dana Zorica i njena ekipa već su u gradu u kome maski u slobodnoj prodaji odavno nema sašile više od 500 maski. Među naručiocima su i ustanove, poput Doma za stare, nekih inspekcijsih službi.

- Svakodnevni posao od koga živim sada je u drugom planu, mušterija je manje. Umesto da dangubimo, rešila sam da pomognemo narodu jer su sada bitne i potrebne maske. Da se pitam, ja bih i drugim krojačima po Srbiji uvela radnu obavezu da šiju maske - kaže Zorica.

Zajedno sa Zoricom maske šiju i unuka Nela, Nada Bojović, Snežana Đokić i Katarina Tomić, vlasnica susednog lokala.

- Maske su za višekratnu upotrebu, mogu da se peru i sterilišu. Među naručiocima su i neke ustanove, što znači da su pouzdane. Rešile smo i pitanje traka, kojima nas bez naknade snabdeva jedan Užičanin - kaže Zorica.

Pet žena iz Užica kažu da maske šiju i da će šiti dok bude potrebno jer je to način da pomognu gradu, komšijama, da možda ponekog i spasu od zaraze. Iz grada, od sugrađana, već stižu pohvale - svaka čast za Zoricu i njenu ekipu.

(Kurir.rs / Z. Š. / Foto:Z.Š.)