Foto: Z.Š.

Punom parom

RADOVAN ILIĆ IZ SELA TATINAC KOD UŽICA NE IZLAZI IZ SVOJE NJIVE: U malinjaku od jednog do drugog policijskog časa

Malina ne može da čeka, od čišćenja, vezivanja, okopavanja, zaštite, đubrenja, kidanja zaperaka, branja, sve mora na vreme

Srbija

Radovan Ilić, jedan od najvećih proizvođača maline u užičkom kraju, u malinjaku je od jednog do drugog policijskog časa.

- Imam 65 godina, na televiziji su rekli da seljaci do 70 godina mogu u njive i ja to poštujem. Malina ne može da čeka, od čišćenja, vezivanja, okopavanja, zaštite, đubrenja, kidanja zaperaka, branja, sve mora na vreme.

Ljudi, i ovo će proći, živeti se mora, raditi se mora, bilo je za nas seljake i težih vremena, pa smo i to izdržali. Neki kažu - ko zna šta će biti sa malinom na leto, ja kažem - naše je da malinjake sredimo, a šta će biti - biće - rekao je za Kurir Radovan.

Putem iznad Radovanovih malinjaka često prolazi policijska patrola, koja kontroliše da li se poštuju mere Vlade.

- Gledamo da na minimum smanjimo kontakte sa spoljnjim svetom, da sačuvamo i sebe i decu i unučiće. Naravno, sada je trenutak kada treba pokazati da smo dobri ljudi, spremni da pomognemo jedni drugima, da poštujemo državu i njene mere, to nam je sada jedini način da se odbranimo od ove muke. A stari su mi pričali da je bivalo i gore, pa smo i to uspeli da preživimo, proći će i ovo - veli Radovan.

(Kurir.rs / Z. Š. / Foto: Z.Š.)