Foto: Jelena Spasić

Redovi ispred crkava: TEOLOG MILOŠ STOJKOVIĆ POZIVA

APEL VERNICIMA: Ne kušajte Boga, ne pravite redove da se ne razbolite

Oslanjaju se na božju blagodat, blagodat Svetog duha. Dakle, na čudo. Ali moramo znati jednu stvar - Bog isceljuje, a lekar leči. Bog je dao lekare, a on samo isceljuje. Lekari su bogomdani da leče. Moramo da se pridržavamo odluke patrijarha, Crkve, da budemo uz svoju državu, uz svoj narod i da ga zaštitimo

Društvo

Uprkos pooštrenim merama Vlade u borbi protiv korone, pojedini građani i dalje prkose propisima, pa su juče u velikom broju, nepoštujući distancu koja mora biti najmanje dva metra, pohrlili u crkve na Mladence.

O tome svedoče brojne fotografije na kojima se vidi pozamašan broj građana koji ispred srpskih crkava i hramova, pribijeni jedni uz druge, čekaju svoj red da uđu u svetinje uprkos svakodnevnih molbi i apelu nadležnih da poštuju propisane mere.

Teolog Miloš Stojković rekao je za Kurir da se ljudi koji dolaze u crkve uzdaju u ono što se zove „božja milost“.

foto: Happy

- Oslanjaju se na božju blagodat, blagodat Svetog duha. Dakle, na čudo. Ali moramo znati jednu stvar - Bog isceljuje, a lekar leči. Bog je dao lekare, a on samo isceljuje. Lekari su bogomdani da leče. Moramo da se pridržavamo odluke patrijarha, Crkve, da budemo uz svoju državu, uz svoj narod i da ga zaštitimo - naveo je Stojković.

On je podsetio na Svetu Goru jer u Grčkoj više nema zvaničnih bogosluženja:

- To nije samo odluka našeg patrijarha, već je i grčki arhiepiskop doneo istu odluku. U Grčkoj sveštenici mogu samo da idu po kućama, i to samo kod onih koji nisu u izolaciji, ali zvaničnih službi nema. Bio sam na Svetoj Gori i ja sam, takođe, u izolaciji. Takve odluke su donete zbog nas. Gospod nam je dao te lekare i oni rade sa blagoslovom božjim. Nemojmo da kušamo Boga i teramo ga da nas isceljuje ako postoji način da se ne razbolimo - naglasio je Stojković.

(Kurir.rs / D. S. - M. B. / Foto: Jelena Spasić)