Foto: Promo

U PANČEVU POČELA PROIZVODNJA SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: Počela dezinfekcija javnih ustanova površina (VIDEO)

Srbija

Grad Pančevo je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dogovorio sa pančevačkom “Panonijom” proizvodnju sredstva za dezinfekciju.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je važno da se u ovom preduzeće pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita.

- U pitanju je dezinfekciono sredstvo koje će se koristiti od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza u javne objekte i stambene zgrade - rekao je gradonačelnik Pavlov.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” u Pančevu istakao je da su radnici ovog preduzeća već danas pristupili dezinfekciji javnih objekata sa manjom količinom koju su dobili.

- Krenuli smo od bolnice, nastavićemo sa Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa ćemo onda preći na sve ostale objekte javne namene. Uspostavili smo i kontakt i saradnju sa upravnicima u stambenim objektima kojima ćemo podeliti i natrijum hipohlorit kojim će oni raditi dezinfekciju ulaza - rekao je Aleksandar Stevanović.

Nakon što stignu veće količine natrijum hipohlorida radnici JKP “Higijene” počeće cisternama da dezinfikuju sve ulice na teritoriji grada Pančeva i to će biti redovna aktivnost dokle god na snazi bude vanredno stanje.

FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pančevu treba