Foto: AP / Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin / Pool

borba protiv korona virusa

RUSKA VOJSKA PONOVO PARIRA NATO! Stiglo specijalno naređenje VLADIMIRA PUTINA: Armija da bude spremna!

Planeta

Ruske oružane snage počinju danas trodnevnu proveru testiranja spremnosti za borbu protiv korona virusa, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Prema odluci predsednika Vladimira Putina inspekcija će se izvoditi u strukturama vojne komande, formacijama, vojnih jedinica zapadnih i centralnih vojnih distrikta, ruskih vazdušnih snaga, strateških raketnih snaga i trupa za biološku, hemijsku i nuklearnu zaštitu, inženjerije.

"Provere imaju za cilj podizanje nivoa spremnosti jedinica za rešavanje zadataka u borbi protiv zaraze korona virusa ako zatreba", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar odbrane Sergej Šojgu kaže da će se provere sprovoditi u dve faze, prenosi TASS.

Tokom inspekcije ministarstvo će proveravati transportne kapacitete za razmeštanje snaga i opreme u udaljene oblasti vazdušnim i železničkim putem da pruže pomoć onima koji su bilesti ili su pod merama karantina.

Dodaje se i da će vojni atašei stranih ambasada u Rusiji biti obavešteni o rezultatima inspekcije.

Inače Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO-u, izjavio je Šojgu.

On je izjavio da su sve raketne brigade sada naoružane Iskander sistemima, kao i da su od 2012. godine kopnene trupe dobile više od 12.000 komada napredne vojne opreme i naoružanja, prenosi TASS.

Ruska avijacija dobila je više od 1.400 aviona i helikoptera od 2012. godine.

Kurir.rs/Tanjug