Foto: Aleksandar Jovanović Cile

podrška

LINTA UPUTIO PISMO PODRŠKE KAPETANU DRAGANU: Klasično političko suđenje nevinom čoveku

Društvo

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je danas Draganu Vasiljkoviću, koji je poznat kao kapetan Dragan, pismo podrške povodom njegovog izlaska iz zatvora.

On je u pismu izrazio zadovoljstvo što će Vasiljković u subotu 28. marta, nakon, kako navodi, 14 godina progona i nepravednog boravka u zatvorima u Australiji i Hrvatskoj, ponovo biti slobodan čovek.

Linta ocenjuje da se Vasiljković sa svojim saborcima časno, pošteno i ponosno borio protiv režima Franje Tuđmana i da je istinski patriota i stvarni heroj bez mrlje u svom vojnom delovanju.

On smatra da je Vasiljković osuđen u montiranom političkom procesu na osnovu lažnih dokaza i dodaje da i sada u hrvatskim zatvorima ima Srba koji su tamo samo zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Prenosimo deo pisma:

"Dragi kapetane, bila mi je čast da Vas i generala Borislava Đukića posjetim u splitskom zatvoru Bilice marta 2016. godine gdje smo razgovarali više od dva sata. Podnio sam zahtjev da Vas drugi put posjetim u zatvoru u Lepoglavi septembra prošle godine. Nažalost, zatvorska uprava i hrvatsko ministarstvo pravosuđa su odbili moj zahtjev. Često sam javno reagovao i ukazivao na ustaški karakter današnje Hrvatske i njeno etnički motivisano pravosuđe, kao i da je u pitanju klasično političko suđenje nevinom čovjeku. Važno je naglasiti da Vam u montiranom sudskom procesu nisu dokazali ni jednu tačku iz optužnice a osuđeni ste na 13,5 godina. Jedini ste zatvorenik u Hrvatskoj koji je ostao u zatvoru do poslednjeg dana i to poslednjih 10 mjeseci u nezakonitoj izolaciji. Tragična je činjenica da u hrvatskim zatvorima trune i dalje veliki broj časnih srpskih patriota samo zato što su Srbi. Želim Vam kapetane dobro zdravlje i da, nakon izlaska iz zatvora, nastavite sa istim žarom i voljom borbu za istinu i pravdu."

Kurir.rs