Foto: Facebook Printscreen/Dragan Marković Palma

Penzioneri Pomoravlja u preko 200 prodavnica

JAGODINSKI PENZIONERI ZOROM IŠLI U ŠOPING, U JEDNU RADNJU BANUO I PALMA: Evo šta su najpre kupovali a nije ulje i brašno

Srbija

JAGODINA - Veliki broj penzionera i starijih od 65 u Jagodini i Pomoravlju uopšte, poranio je jutros od četiri do sedam sati da bi se snabdeo robom u jednoj od preko 200 prodavnica i supermarketa, koji su za njih radili po gradovima i seoskim Mesnim zajednicama.

Gužvi nije bilo, prodavnice su dobro snabdevene, a kupovali su se uglavnom prehrambeni proizvodi, ulje, šećer, brašno, keks, supe u kesicama, voće i povrće, sredstva za higijenu, sapuni, kreme za brijanje i ruke, dezdoransi ali i kućna hemija, rekli su prodavcui u Jagodini.

Neka od prodajnih mesta u Jagodini posetili su i predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma i gradonačelnik i predsednik Gradskog štaba za vanredne situacije Ratko Stevanović i direktorka Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević.

Pred prodavnicama su starije građane dočekali volonteri, koji su im delili maske i rukavice i pomagali u kupovinama, i taksisti volonteri, koje je organizovala Gradska uprava, a koji su besplatno prevozili one koji su to hteli.

Mnogi penzioneri došli su kolima, posebno ih je puno bilo ispred Lidla, gde su se videle i registracije Despotovca i Svilajnca.

(Kurir.rs/Tanjug)