Foto: Profimedia

LAKO JE

GEL LAK MOŽETE SKINUTI KOD KUĆE: Potrebno vam je 15 minuta i ove 3 STVARI koje već imate! (VIDEO)

Žena

Svaka žena je bar jednom sama skinula gel sa noktiju, ali je dobila potpuno iskidanu površinu.

Sve što vam treba jeste malo strpljenja, turpija, čist aceton i aluminijumska folija.

1. Koristeći blagu turpiju skinite površinski sloj laka. Vodite računa da ne preterate sa ovim korakom i da ne dođete do nokatne ploče, kako je ne biste uništili i oslabili.

foto: Profimedia

2. Pripremite 10 tufera - po jedan za svaki nokat, i dobro ih natopite 100-postotnim acetonom. Na nokte stavite tufere, a potom svaki umotajte u komadić aluminijumske folije i čvrsto stegnite, kako biste pojačali dejstvo acetona i kako se tuferi ne bi pomerali. Ako imate lateks rukavice - navucite ih preko svega kako bi držale tufere i foliju na mestu. Sačekajte 15 minuta da aceton deluje.

3. Nakon što skinete foliju i tufere, gel lak bi uglavnom trebalo da bude ostranjen. Ono što je ostalo, pažljivo i lagano uklonite drvenim ili metalnim štapićem za nokte. Ako procenite da ima potrebe možete da ponovite prethodni korak, s tim što ćete sada tufere na noktima držati svega pet minuta.

4. Nakon što ste uklonili gel lak, namažite neko hranljivo ulje za negu poput bademovog na nokte i oko njih. Najbolje je da nokte nekoliko dana negujete specijalizovanim lakom za jačanje, a tek onda da ih premažite omiljenom bojom.

Kurir.rs/K.Đ/PopSugar, Foto: Profimedia