Foto: Kurir/Ilustracija

sramno ponašanje

LAŽNU VEST ŠIRE MREŽAMA! NARODNI FRONT NIJE ZATVOREN! Sramota! Ponovo unose haos dezinformacijama (FOTO)

Društvo

Na društvenim mrežama pojavila se lažna vest da se bolnica Narodni front zatvara. Navodno, korisnik tvrdi da zna kako je bolnica upravo zatvorena, a reč je o još jednoj dezinformaciji o srpskom zdravstvenom sistemu koji pojedinci plasiraju tokom dana u kojima se Srbija bori sa epidemijom.

foto: Printscreen / Twitter

Za to vreme, kako nam je potvrđeno u Narodnom frontu, bolnica neometano radi, i samo juče je izvršeno 34 porođaja. Od toga 9 carskih rezova i 2 hitne operacije.

Bolnica radi neometano, a ovakve informacije se šire samo da izazovu nered i haos. Tako je i Ana Lalić, novinarka portala Nove.rs privedena zbog objavljivanja netačnih informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata. Vrlo brzo stigao je demant u vidu dokumentacije koja pokazuje da je stanje zaliha zaštitne opreme u ovoj ustanovi miljama daleko od stanja koje je opisala novinarka.

Kurir.rs