Foto: Nemanja Nikolić

KURIR SAZNAJE Otkriven drugi zaražen u Vladi Srbije! Šarčevićev savetnik pozitivan na koronu

Politika
> 11:38h

Aleksandar Pajić, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanje odraslih, i funkcioner SNS, pozitivan je na koronavirus, saznaje Kurir.

Jaki bolovi, kašalj

Pajić je imao temperaturu, kašalj i jake bolove, nakon čega se javio lakarima u Šapcu, gde živi.

- Pošto je Pajić imao simptome koronavirusa, odmah je testiran i rezultat je bio pozitivan. On je odmah po prijemu zadržan u bolnici u Šapcu, a jutros je prebačen u Beograd, u bolnicu "Dragiša Mišović" - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Pajić je malaksao, ima bolove, ali je stabilno, što je u ovom trenutku najvažnije.

Izvor našeg lista navodi da Pajić izvesno vreme nije išao na posao u Ministarstvo prosvete, na čijem je čelu MladenŠarčević , a ove navode, u razgovoru za Kurir, potvr|uje i sam ministar.

Sve se dezinfikuje

- Saša Pajić nije bio u Ministarstvu od 27. marta, a ja nisam bio s njim (u kontaktu) od 20. marta. Pratim i pomažem da što lakše prebrodi problem... Ja sam ga naterao da ode u bolnicu.

Na pitanje u kom smislu ga je on naterao da ode u bolnicu, minisitar je pojasnio:

- Pa jednu noć je imao visoku temperaturu i jake bolove u grudima, ali nije hteo kod lekara... bukvalno sam ga naterao.

Ministar kaže i da nema strah da je i sam zaražen.

- Nemam strah. Istraživaćemo danas sa kime je bio u kontaktu u Ministarstvu. U Ministarstvu radi jako mali broj ljudi i svi su zaštićeni... i udaljeni... sve se dezinfikuje - kaže Šarčević za Kurir.

Katarina Blagović

Prvi zaraženi koronavirusom u Vladi Srbije bio je Branislav Blažić, državni sekretar u MInistarstvu zaštite životne sredine. Blažić je hospitalizovan 24. marta, a preminuo je od posledica novog virusa 1. aprila. Zbog sumnje da je zaražen koronavirusom u bolnici je zadržan i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Ministar je imao jak kašalj i bolove u grudima, odmah po dolasku u bolnicu je testiran i rezultati su negativni. Vukosavljević ima zapaljenje pluća, koje ga često muči, a, iz predostrožnosti, testiran je još jednom na novi virus. Kako saznaje Kurir, Vukosavljević se oseća dobro.