Foto: Shutterstock

zanimljivo

SVE ZBOG KORONE! Klubovi Serije A se dogovorili o smanjenju plata ako se sezona ne završi!

Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Fudbal
> 20:49h

Liga je danas održala hitan konferencijski sastanak, pošto nije postignut dogovor sa sindikatom fudbalera. Udruženje italijanskih fudbalera još nije potpisalo ugovor o smanjenju.

Kako se navodi, 19 od 20 klubova dogovorilo se da smanje plate za šestinu, što iznosi dve mesečne plate, ako se završi prvenstvo, a ako se ne završi prvenstvo dogovoreno je da se smanje plate za trećinu, što iznosi četiri mesečne plate.

Jedini klub koji nije glasao je Juventus, pošto su crno-beli već postigli sličan dogovor sa igračima o smanjenju plata.

Liga je saopštila da dogovor podrazumeva plate fudbalera, trenera i članova stručnog štaba, a da će klubovi definisati sporazume direktno sa svojim članovima.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre skoro mesec dana nakon naredbe italijanskih vlasti o karantinu. Ostalo je da se odigra još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene za vikend 22. februara. Takodje, nisu odigrani ni revanš mečevi polufinala Kupa.

U Seriji A najmanje 15 fudbalera pozitivno je na korona virus.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: