Foto: FIBA

posle sastanka

OGLASILA SE EVROLIGA: Navijači Zvezde i Partizana neće biti zadovoljni

Nakon novog sastanka čelnika košarkaške Evrolige, na kom se raspravljalo oko nastavka sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, postignuta je saglasnost da je najvažnije da se završe sezone u Evroligi i u Evrokupu!

Košarka

Zbog toga su donete sledeće odluke:

- Nastavak jedinstvenih razgovora na nivou lige zajedno sa Asocijacijom igrača Evrolige i Asocijacijom trenera Evrolige kako bi se na kraju došlo do dogovora sa obe asocijacije.

- Nastavak rada na pronalaženju alternativnih scenarija koji bi mogli da dozvole sezoni da bude kompletirana u Evroligi i u Evrokupu. A da u isto vreme budu obezbeđene adekvatne zdravstvene i sigurnosne mere za igrače i ostale učesnike tih događaja.

- Rad na zajedničkim ciljevima na srednje i duže staze kako bi se minimalizovali negativni ekonomski uticaji koje donosi virus korona i kako bi se oporavak klubova što više ubrzao

- Da se održavaju periodični sastanci između rukovodilaca lige i ljudi koji se bave košarkaškim operacijama u klubovima, koji se bave - finansijama, pravom, marketingom i komunikacaijama. Kako bi se delile informacije i koordinisalo se naporima svih klubova.

Kurir sport