Foto: Printskrin / Tanjug

Do kraja Vaskrsa će rasti broj obolelih i umrlih

EVO ZAŠTO SVI ČEKAJU MAJ: Da će i priroda pomoći, potvrdio je i dr Tiodorović

Epidemiolog dr Branislav Tidorović rekao je da nas čeka još jedna teška nedelja i da će tek posle Uskrsa doći do pada broja obolelih od virusa korona

Društvo

- I sledća nedelja biće teška. Do kraja Vaskrsa će rasti broj obolelih i umrlih. Onda ćemo do kraja aprila imati blagi pad da bi ušli u maj mesec, lep sa UV zracima koji će pomoći da se izborimo – rekao je Tidorović na konferenciji za medije u Nišu povodom isporuke novih respiratora, na kojoj se prethodno obratio predsednik Vučić.

"Do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema ovom virusu i zato je potrebna najveća disciplina", porucio je Vučić iz Niša.

On je rekao da je danas došao u Niš da poruči građanima tog grada, ali i svih okruga na jugu zemlje, da je Srbija uz njih.

"Veliko hvala za disciplinovano, odgovorno i ozbiljno ponašanje građanima juga Srbije", poručio je predsednik.

On je istakao da je Niš od početka bio na udaru velikog i opasnog neprijatelja, ali su Nišlije, kaže, disciplinom uspele, i uprkos žrtvama, da mu se za sada odupru.

foto: Printskrin / Tanjug, Tanjug / Dimitrije Nikolić

"Siguran sam da će odgovornošću uspeti da pobede. Ovde sam da kažem narodu svih okruga na jugu, ljudima u Nišu da je srbija uz vas", poručio je Vučić.

Predsednik je istakao i da svakih sedam dana država šalje zaštitnu opremu, materijale, neretko respiraore.

U poslednjih mesec dana u Niš je, kaže, dopremljeno 29 klinickih respiratora i 20 neinvazivnih, uz drugu medicinsku i zaštitnu opremu.

(Kurir.rs)