Ilustracija, Foto: T.Ilić

opasno

TREĆI SLUČAJ KORONE U LOZNICI: Na teritoriji Mačvanskog okruga ukupno 28 lica koja zaraženih virusom

Srbija

LOZNICA - Prema informaciji Gradskog štaba na području Loznice registrovana je i treća osoba pozitivna na koronavirus i nalazi se na hospitalizaciji u zemunskoj bolnici, dok su dve prethodne iz Banje Koviljače. Kako je saopšteno, na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga ima 28 lica koja su zaražena korona virusom: u Šapcu 19, Loznici tri, Krupnju četiri i Koceljevi dva, a među njima su u Šapcu dva pripadnika policije i dva zdravstvena radnika.

Policija je u proteklom periodu podnela sedam krivičnih prijava za kršenje samoizolacije i 35 prekršajnih zbog čega iz Gradskog štaba i dalje apeluju da građani budu odgovorni jer ‘’zdravlje nema alternativu’’. Na teritoriji Grada Loznice pod merama samoizolacije se do 13. aprila nalazi 3.691 lice, kada se završava primena tih ograničenja, saopštio je Štab.

Ilustracijafoto: T.Ilić

U Loznici je nastavljena dezinfekcija javnih površina gde je najveće prisustvo građana, a pred današnju isplatu penzija je dezinfikovan prostor svih prilaza i objekata pošte na teritoriji grada Loznice, u svim seoskim, prigradskim naseljima i samom gradskom jezgru. Uz podršku dela privrednika i značajnih budžetskih ulaganja, uz pomoć volontera, u Loznici je podeljeno 1.689 paketa osobama slabijeg materijalnog stanja, a u ponedeljak počinje raspodela još 11.263 paketa svim penzionerima čije mesečne penzije nisu veće od 25.000 dinara.

Komandant Štaba i gradonačelnik Vidoje Petrović smatra da je ponašanje Lozničana bilo ‘’izuzetno odgovorno što je doprinelo da na području Loznice bude mali broj zaraženih virusom’’. On poziva građane da budu ispoštovane sve mere i preporuke Vlade Srbije i stručnih tela i timova što se tiče socijalnog distanciranja i ostajanja u svojim kućama što je ‘’dobro za sve’’. Na pragu smo, kako naglašavaju stručnjaci, presudne dekade korona virusa i zato je potrebno da ostanemo u svojim domovima, poručio je Petrović, navodi se u saopštenju Štaba.

(Kurir.rs/T.Ilić)