Foto: T.S.

vraćanje u rad

POČEO SA RADOM OSNOVNI SUD U VRANJU: Bio zatvoren nakon što se jedan zaposleni inficirao koronom

Srbija

Osnovni sudu Vranju od ponedeljka 13. aprila počinje ponovo sa radom, saopštavaju iz ove institucije. Sud će poslove obavlјati po rasporedu rada u uslovima vanrednog stanja.

“Rad suda će se odvijati na osnovu uputstva za rad Osnovnog suda u Vranju za vreme vanrednog stanja, koje je doneto od strane vf predsednika suda 17. marta 2020.godine, a na osnovu preporuke za rad sudova i javnih tužilaštava za vreme vanrednog stanja proglašenog 15. marta 2020.godine od strane ministra pravde i čl.3.Sudskog poslovnika. Ovo uputstvo je objavljeno na zvaničnoj internet stranici Osnovnog suda u Vranja”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Vranju.

Osnovni sud u Vranju zatvoren je 18. marta kada je potvrđeno da je jedan od sudija inficiran koronavirusom. Sud je zatvoren, a zaposleni su stavljeni u kućnu izolaciju. U dva navrata izvršena je dezinfekcija zgrade Osnovnog suda od strane Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Sudija iz Vranja kod koga je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 prvi je oboleli u ovom gradu .Virusom korona inficiran je na putovanju u Češkoj. (Kurir.rs/T.S.)