Foto: Youtube Printscreen

bravo

SPRSKA SE ODUŽUJE LEKARU HEROJU: Ulica na Ilidži će nositi ime Miodraga Lazića

Opšština Istočna Ilidžža Republici Srpskoj saopšštila je danas da će jednu ulicu nazvati po imenu velikog čoveka i rodoljuba, doktora Miodraga Lazića, u žželji da i naredne generacije znaju i pamte šta je ovaj dobrovoljac uradio za narod tog kraja.

Bosna i Hercegovina
> 01:13h

“"Umro je našš doktor Miodrag Lazić. Umro je naš ratni ilidžanski saborac, saborac koji je svoje bitke vodio na najtežžem mestu, u ilidžanskoj bolnici ", saopšteno je iz te opštine.

U saopšštenju se navodi da je umro “heroj svoga poziva i heroj naroda ovoga kraja koji je lečio ranjene, oplakivao mrtve, teššio ucveljene.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina proššlog veka spasavao žživote u Republici Srpskoj i Krajini, preminuo je jutros u Niššu od posledica virusa korona".

Povodom smrti doktora Lazića, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u saučešću porodici poručio je da je otišao čovek i patriota, čijim je odlaskom srpski narod izgubio požrtvovanog lekara i hirura.

“Mi u Republici Srpskoj nikada nećemo i ne smemo zaboraviti doktora Lazića, kao ni činjenicu s kojom doktorskom vešštinom, znanjem, hrabroššću i humanoššću je spasavao brojne žživote srpskih boraca u najtežžim trenucima odbrambeno-otadžžbinskog rata”, poručio je, između ostalog, Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Kurir