Foto: Profimedia

neverovatno

PRIČA ZA SVA VREMENA! Kako je jedan od najboljih napadača u istoriji mogao da potpiše za Đenovu pre Borusije Dortmund!

Bivši sportski direktor Đenove, Stefano Kapozuka,izjavio je kako je njegova ekipa bili blizu potpisivanja Roberta Levandovskog pre 10 godina dok je on još nosio dres Leha iz Poznanja.

Fudbal
> 19:32h

- Transfer je praktično bio završen. Đan Pjero Gasperini (bivši trener Đenove, sada u Atalanti) dobro je poznavao Roberta. Igrač je već imao dogovoren lekarski pregled, ali tadašnji predsednik Enriko Preciozi nije uspeo da napravi konačan dogovor sa Poljacima i prekinuo je pregovore - prisetio se Kapozuka.

U leto 2010. godine Poljak je iz Leha prešao u redove Borusije odakle se četiri godine kasnije preselio u Bajern iz Minhena za koji i danas nastupa. Sada je 31-godišnji napadač jedan od najboljih u svetu. U Bundesligi postigao je 303 gola igrajući za Borusiju iz Dortmunda i Bajern.

Kapozuka je ipak pohvalio bivšeg gazdu koji je svojevremeno doveo Dijega Milita što je jedan od najboljih transfera u istoriji kluba.

- Kupio je momka za nekoliko lira iz argentinskog Rasinga, a on je postao kasnije veliki fudbaler. Postigao je 60 golova za nas pre nego što je otišao u Inter sa kojim je podigao pehar Lige šampiona.

Kurir sport / N. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: