Foto: Screenshot

bravo

POBEDIO HITLERA, A SADA UDARIO NA KORONU: Britanski ratni veteran (100) sa hodalicom prikupio milione dolara donacija

99-godišnji britanski ratni veteran prikupio je više od 2.000.000 funti (2.514.300 USD) za nacionalnu zdravstvenu službu u zemlji (NHS), jer želi da dovrši 100 krugova oko svoje bašte, i sve uz pomoć hodalice.

Planeta
> 18:28h

Tom Mur, koji će 30. aprila navršiti 100 godina, započeo je izazov prošlog četvrtka kako bi prikupio novac za NHS Charities Together, koji prikuplja sredstva za bolnice u Velikoj Britaniji, uključujući osoblje, volontere i pacijente pogođene koronavirusom.

Prvobitno je postavio cilj da prikupi 1.000 funti (1.257 dolara) do svog 100. rođendana i svaki dan šeta po 10 krugova u svojoj bašti, u Jorkširu, na severu Engleske.

Ali u roku od 24 sata premašio je taj cilj i od tada probio granicu od 2.000.000 (2.514.300 USD), a donacije su i dalje dolaze.Do sada je prošao 80 krugova, a planira da završi 100 krugova do četvrtka.

Moore se školovao kao građevinski inženjer, pre nego što je bio angažovan u britanskoj vojsci tokom Drugog svetskog rata, gde je služio u Indiji, Indoneziji i Britaniji. Kasnije je postao generalni direktor proizvođača betona.

Njegova ćerka Hana Ingram-Mure rekla je za CNN da je njen otac svakodnevno vežbao nakon nedavne delimične zamene kukova i ona mu je predložila da izazove sebe da to radi svakodnevno kako bi prikupila sredstva.

Da bi podigao svest o prikupljanju sredstava, njen sin, 16-godišnji Benji, otvorio je Tviter nalog za svog dedu - koji je sada okupio više od 20.000 pratilaca.

"Postavili smo ga 8. aprila i objašnjavali smo gde su sledbenici i svakodnevno čita Tviter", rekla je.

Ona je rekla da je on „ohrabren“ donacijama, dodajući da je „upravo toliko impresioniran i zahvalan britanskoj javnosti na njihovoj velikodušnosti“.

Kurir.rs/CNN Foto: Screenshot