Foto: J.S.

ZAJEDNIČKI RAD VEROUČITELJA I ĐAKA

NAJVEĆE VASKRŠNJE JAJE U SRBIJI: Ima dva metra i postavljeno je u centru Kraljeva (FOTO)

Srbija

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Konareva kod Kraljeva i njihov veroučitelj Milan Milutinović nastavili su sa tradicijom obeležavanja verskih praznika u školi, a ove godine, zbog proglašene vanredne epidemiološke situacije, Vaskrs su obeležili tako što su napravili najveće Vaskršnje jaje u Srbiji veličine čak dva metra.

FOTO: J.S.
FOTO: J.S.
FOTO: J.S.
FOTO: J.S.
FOTO: J.S.
FOTO: J.S.

"Veroučitelj je dizajnirao jaje na osnovu ideja i nacrta koje su putem savremenih informacionih tehnologija učenici šestog, sedmog i osmog razreda prosleđivali istraživanjem pripremnih nedelja Vaskrsa, praznika Cveti, Velikog petka i Vaskrsa. Na jajetu su oslikane scene Velikog petka, Hristovog stradanja, patnje i vaskrsenja, uz prikaz običaja na koji se proslavljaju Lazareva subota, Cveti i prikazom obeležavanja Vaskršnjeg jutra u tradicionalnoj kraljevačkoj porodici", kažu u ovoj kraljevačkoj osnovnoj školi.

Najveće Vaskršnje jaje, kao simbol pobede, svetlosti i nove nade, koji dolaze nakon stradanja i patnje, postavljeno je ispred sedišta Gradske uprave u Kraljevu i izazvalo je veliku pažnju građana.

J. S.