Foto: Youtube/Телма ТВ

biće svi testirani

MAKEDONSKI DRŽAVNI VRH U IZOLACIJI: Bili na sastanku sa zaraženim gradonačelnikom Kumanova

Premijer tehničke Vlade severne Makedonije Oliver Spasovski, vicepremier Bujar Osmani, ministri za zdravstvo, obrazovanje i nauku, Venko Filipče i Arber Ademi, kao i državni sekretar u resoru zdravstva Vladimir Milošev, kako je saopšteno u četvrtak u Skoplju, povlače se u domaću izolaciju, zbog direktnih kontakata sa zaraženima virusom korona.

Severna Makedonija

Odluka je usledila otkako je u četvrtak ujutru potvrđeno da je gradonačelnik Kumanova, Maksim Dimitrievski, koji je u sredu vodio sastanak opštinskog kriznog štaba na kome su bili čelni funkcioneri Vlade, zaražen virusom.

Najavljena su testiranja za sve učesnike pomenutog sastanka u Kumanovu.

Filipče je posredstvom FB potvrdio da je u izolaciji (posle sastanka na kome je, kako veli, „poštovao sve protokole zaštite sa maskom i zaštitnom opremom kao i svi ostali prisutni“), odakle je onlajn vodio i redvnu konferenciju za novinare o trenutnoj suaciji sa epidemojom u zemlji.

Zbog najnovije situacije, niko od pomenutih vladinih funkcionera u četvrtak nije prisustvovao sastanku Nacionalnog saveta bezbednosti kod predsednika države Steve Pendarovskog.

Pendarovski je jednomesečno vanredno stanje u Severnoj Makedoniji proglasio 18. marta, kada je virusom Kovid 19 bilo obolelo 41 lice. Sada je u ovoj zemlji 1.081 obolelih i 46 preminulih.

Kurir.rs/Novosti.rs

Foto: Youtube/Телма ТВ