Foto: Profimedia

bruka

MAFIJAŠI NARUČILI MOBILNE U PRAHU: Neverovatno otkriće u crnogorskom zatvoru! Telefoni čudom završili u prodavnici!

Više od deset mobilnih telefona, među kojima je navodno bilo i kriptovanih, pronašli su službenici Istražnog zatvora u kesama sa naitko u prahu koju su poručili pritvorenici iz tri ćelije.

Crna Gora
> 13:09h

“Mobilni telefoni pronađeni su na kantini, u kesama spakovanim za pritvorena lica. Proverom kantine utvrđeno je da su spakovani u kesicama napitka. Poznato je koja su ga pritvorena lica naručila, a istragom će se utvrditi ko ih je tu spakovao”, kazao je sagovornik Vijesti iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

On nije objasnio da li su i kako su mobilni telefoni prošli glavnu prijavnicu i završili u zatvorskoj prodavnici, odnosno da li su eventualno prebačeni preko ograde...

U toj prodavnici porudžbine za pritvorenike pakuju radno angažovani osuđenici koji kaznu izdržavaju na Poluotvorenom odjeljenju.

Službenici UIKS-a zaduženi su da provjere da li će osuđenik ili pritvorenik dobiti sve artikle koje je naručio i platio.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković i zatvorski policajci, nakon pronalaska mobilnih telefona, pretresli su sobe u kojima su smeštena tri pritvorenika kojima su kese bile namenjene.

Pretresom nije pronađen nijedan nedozvoljeni predmet.

Sagovornik iz UIKS-a nezvanično je objasnio da iz predostrožnosti nisu otvarali kese u kojima su otkrili mobilne telefone, kako ne bi uništili otiske.

“O događaju je obaveštena policija. Oni po nalogu tužioca preduzimaju mere kako bi utvrdili kako su mobilni telefoni dospjeli do zatvorske kantine, ko ih je spakovao u pakovanja napitka, kome su bili namenjeni”, rekao je sagovornik Vijesti.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da su, nakon obaveštenja iz Istražnog zatvora, 11 mobilnih telefona pronašli u kesama namenjenim pritvorenicima.

“Po nalogu tužioca prikupljamo obaveštenja od pritvorenih lica kojima su telefoni bili namijenjeni, osuđenika koji su radili u kantini i službenika. Preduzimaju se i druge mere i radnje”, rečeno je iz UP-a.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Profimedia