Foto: Profimedia

bravo

SVRATI PO NOVINE I TESTIRAJ SE NA KORONU: Originalan pristup Izraela borbi protiv pandemije! (VIDEO)

Izraelske zdravstvene vlasti postavile su mrežu beskontaktnih štandova ili kioska kako bi testirali građane na novi virus korone.

Planeta
> 13:12h

Ovi kiosci pružaju najvišu moguću zaštitu medicinskom osoblju koje uzima uzorke od građana koji su osumnjičeni za COVID-19.

Kiosci su stvoreni u saradnji s kompanijama za medicinsku opremu, civilnim sektorom i vojnim vlastima, a izraelske vlasti su ponudile rešenje drugim zemljama da se zajedno bore protiv mrtvozornika virusa.

Tehničari za uzorkovanje nalaze se u hermetički zatvorenom i sterilnom okruženju koje se brzo dezinfikuje i bez ikakvog kontakta sa potencijalno zaraženim osobama.

Kiosk ima sopstveni dovod vazduha tako da osoblje unutra ne mora da nosi zaštitnu opremu koja se čuva za one u klinikama koji su u kontaktu sa pacijentima.

Sav pribor za brisanje nalazi se sa spoljašnje strane, a medicinsko osoblje uzima uzorke ubacujući ruke u gumene rukavice koje su zakačene za dva kružna otvora. Uzorci se obrađuju u roku od nekoliko sati, a rezultati se građanima šalju putem postojeće elektronske datoteke, prenosi N1.

Kurir.rs/Oslobođenje.ba Foto: Profimedia