Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

čeka se potvrda

REAL SE SELI SA BERNABEUA: Ovo je razlog takve odluke kraljevskog kluba

Madridski Real bi nastavak fudbalske sezone u španskoj Primeri, koji se očekuje po završetku pandemije koronavirusa mogao da provede van stadiona Santijago Bernabeu.

Fudbal
> 17:59h

Čelnici "kraljevskog kluba" najozbiljnije razmatraju mogućnost da preostale utakmice sezone odigraju na stadionu Alfredo di Stefano, koji se nalazi u trening kampu Madriđana, kako bi omogućili da se radovi na modernizaciji legendarnog fudbalskog zdanja ubrzaju i spremno dočekaju početak sledeće sezone.

Podsetimo, Real je krenuo u rekonstrukciju stadiona Santijago Bernabeu posle koje će biti moguće, ukoliko za tim bude potrebe, zatvoriti ceo krov kako bi se igra nastavila u dvoranskim uslovima. Radovi zasad teku prema planu, postojeći krov sa jedne od tribina je već uklonjen, a ukoliko La Liga dozvoli "kraljevskom klubu" promenu domaćinstva, radovi će se odvijati besprekidno do septembra.

Ono što će svakako ići u korist Madriđanima, jeste to što će se, ukoliko sezona i bude nastavljena, utakmice igrati bez prisustva publike, kao i to što je teren na stadionu Alfredo di Stefano identičnih dimenzija kao i onaj na Bernabeuu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: