Foto: Profimedia

dobro ga se seća

VIDIĆ JE BIO PRAVI LUDAK: Pol Skols otkrio detalje sa treninga Mančestera

Legenda Mančester junajteda Pol Skols prisetio se vremena kada je svlačionicu delio sa našim Nemanjom Vidićem.

Fudbal
> 13:11h

Iako je igrao sa igračima kakav je bio Roj Kin, Nemanja je za Pola bio "preveliki zalogaj" i izbegavao ga je čak i na treninzima.

"Jednom na treningu nije igrao centarhalfa u igri pet na pet. On je bio jedan od onih defanzivaca koji su mislili da mogu da igraju čak i "desetku", znate na šta mislim?" - rekao je 45-godišnji Skols u Junajtedovom podkastu.

"Kada se igra pet na pet, on radi sve osim da igra na svojoj poziciji. Stalno kaže: dodaj mi loptu i sve to" - prepričava Skols.

Vidić je upravo u paru sa Riom Ferdinandom u pravim utakmicama donosio stabilnost što je napadačima i vezistima davalo mnogo više slobode napred.

"Ali kada dođe do utakmice, igrao bi glavom, šutirao svaku loptu. Na treningu je umeo da bude džangrizav i neprijatan, posebno u kaznenom prostoru, ali svejedno je bio strašan štoper. Bio je savršen za engleski fudbal jer je mogao da igra glavom, startuje, bio je sjajan, stvarno dobar fudbaler" - tvrdi nekadašnji vezista "đavola".

Za njega su tokom karijere govorili da je suviše mekan što se za Vidića ne može ni u ludilu reći.

"Bio sam ja dobar u startovima, sve je tu bilo proračunato. Samo sam pratio ljude i to je sve što bih radio. Nikad nisam forsirao ili brzao sa startovima. Ako bi me neko prošao, možda bih ga sustigao. A Vida je imao neke startove u šesnaestercu, bio je pravi "ludak" - kaže Skols.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: