Foto: Privatna Arhiva

divan gest

OVO JE POLICAJKA KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU: Nisam htela da majka četvoro dece rizikuje, odnela sam joj jaja za tortu

Društvo

Srbiju je nedavno oduševio status jedne korisnice Tvitera koja je ispričala da joj je policajka donela jaja za Uskrs kako ne bi prekršila policijski čas i izložila se riziku od virusa. Kurir otkriva da je reč o mladoj Tamari Petrović (20), koja radi u policijskoj ispostavi MUP u Loznici.

- Dežurala sam taj dan i u stanici je zazvonio telefon. Javila se žena koja je objasnila da je bila nesmotrena i da je ofarbala sva jaja, a zaboravila da odvoji deo njih za prazničnu tortu. Tražila je dozvolu da ode kod svoje drugarice i uzme jaja i pitala kolika je kazna za kršenje zabrane kretanja tokom policijskog časa. Ta žena je majka četvoro dece i nisam mogla da dozvolim da dovodi sebe u rizik. Ponudila sam joj da sačeka da završim smenu, oko 19 časova, i da ja odem do njene drugarice i donesem joj jaja, što je ona oduševljeno prihvatila - kaže Markovićeva za Kurir.

Ona dodaje da nije očekivala da će se zbog njenog gesta dići tolika prašina.

- I žena i deca su bili presrećni kad sam im donela jaja. Postupila sam ljudski, a i smatram da je srpska policija uvek tu za svoje građane. Na početku vanrednog stanja kolega i ja smo pomogli medicinskoj sestri iz Banje Koviljače koja nije znala kako da se vrati kući, tako što smo je mi odvezli - kaže Tamara, koja u policiji radi tek šest meseci.

(Kurir.rs/J. P.)