Foto: Zorana Jevtić

RADNO

SKUPŠTINA SRBIJE OPET RADI POSLE DUŽE PAUZE: Rigorozne mere, poslanicima merili temperaturu

Poštuju propise: Na sednicu Administrativnog odbora došlo je njih dvanaestoro. Pri ulazu su dezinfikovali obuću, dobili su zaštitne maske i rukavice, a držali su i distancu

Politika

Deo narodnih poslanika juče se, posle duže pauze, vratio na posao, ali da bi ušli u zgradu Narodne skupštine, morali su da ispoštuju rigorozne mere dezinfekcije i zaštite!

Članovi Administrativnog odbora, njih dvanaestoro, održali su sednicu i usvojili rebalans budžeta parlamenta, kojim je predviđeno umanjenje sredstava sa oko 3,3 milijarde dinara na oko 3,1 milijardu.

Dobra zaštita... Juče u Skupštinifoto: Zorana Jevtić

Ekipa Kurira proverila je na licu mesta da li i koliko poslanici poštuju mere Vlade Srbije donete zbog pandemije koronavirusa. Uverili smo se da su svi došli „naoružani“ zaštitnim maskama i rukavicama. Na samom ulasku u Skupštinu poslanici su morali da očiste obuću gazeći otirač natopljen dezinfekcionim sredstvom. Odmah potom im je merena telesna temperatura, a zatim su morali da skinu svoje rukavice da bi im ruke isprskali asepsolom, nakon čega su dobili po dva para novih rukavica, koje su bili u obavezi da stave odmah. Pored toga, članovi odbora dobili su i po dve zaštitne maske.

Poštovali su i mere rastojanja, pa je tako tokom sednice između svakog poslanika bila prazna po jedna do dve stolice.

Kurir.rs/ M. Branković Foto: Zorana Jevtić