Oporavlja se...Vladika Stefan Šarić, Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Lečenje

ZARAŽENI POMOĆNIK PATRIJARHA STABILNO: Šarićevi sveštenici negativni na virus

Oko 27 sveštenih lica i ostalih zaposlenih pri Hramu, koji su na neki način bili u kontaktu sa vladikom Stefanom, testirano je i negativni su na kovid-19

Društvo
> 08:27h

Svi saradnici zaraženog vladike Stefana Šarića, vikarnog episkopa, tj. pomoćnika patrijarha Irineja, negativni su na kovid-19, dok je prisustvo virusa potvrđeno kod jednog sveštenika eparhije koji nije bio u kontaktu sa Šarićem, saznaje Kurir!

Vladika Stefan je hospitalizovan u utorak ujutru u KBC Zemun, nakon što mu je potvrđen koronavirus, a istog dana testirano je 27 zaposlenih pri Hramu Svetog Save, gde Šarić inače obavlja funkciju nastojatelja. - Vladika se juče osećao bolje.

Oko 27 sveštenih lica i ostalih zaposlenih pri Hramu, koji su na neki način bili u kontaktu sa vladikom Stefanom, testirano je i negativni su na kovid-19. Rezultati su stigli kasno uveče u sredu, virus je potvrđen samo kod jednog sveštenika, koji navodno nije bio u kontaktu sa zaraženim episkopom - otkriva izvor Kurira iz SPC.

On dodaje da, bez obzira na to što su testovi negativni, svi testirani treba da budu u izolaciji, kao i da će za pet dana ponovo biti testirani na kovid-19.

Podsetimo, po hitnom postupku testiran je i patrijarh Irinej, koji je bio u kontaktu sa zaraženim vladikom i sa njim služio liturgiju na Lazarevu subotu.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: