Foto: Tanjug Printscreen

"detinjasta želja" pojedinih ljudi

VUČIĆ: Ono što su namerili na konferenciji sa Fabricijem me je IZNENADILO! Kakva detinjasta želja!

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da ga je iznenadila "detinjasta želja" pojedinih ljudi, pojedinih medija, da u njegovom prisustvu nateraju šefa delegacije EU u Srbiji Sem Fabricija da kaže nešto protiv njega, kako bi mu zbog toga bilo neprijatno.

Politika
> 13:05h

"Ja sam izabrani predsednik Srbije, birali su me građani, moj posao je da se borim za interese našeg naroda, naših ljudi, a ne da zastupam tuđe interese", rekao je Vučić komentarišući jučerašnju konferenciju za novinare nakon sastanak sa šefom delegacije EU u Srbiji.

Navodi da uvek zahvali EU kada urade nešto dobro za Srbiju, ali i da kritikuje svaki loš potez.

"Stavljanje naše zemlje na spisak zemalja koje ne mogu da uvozu medicinsku opremu iz EU nije bio dobar potez. Posle je promenjen - hvala im na tome. Kritikovao sam i rekao sam istinu. Mene čudi da ti ljudi, možda polazeći od sebe, misle da je naš posao da se nekom ulizujemo i dodvoravamo. To čoveku samo može da popravi raspoloženje", naveo je on.

Kaže da u delu javnosti, medija, političke kvazielite postoji potreba da svoju zemlju uvek potcenjuju, a rukovodstvo nipodaštavaju.

foto: Tanjug Printscreen

"Naša borba je svakodnevna i ona se zasniva na argumentima, morate da pokažete tu vrstu elementarnog ljudskog dostojanstva. Ja predstavljam ponosan narod, sa istorijom, tradicijom i to je moj posao", rekao je predsednik.

Kaže da je po reakcijama ljudi video da su mnogi bili iznenađeni njegovim obraćenjem i da su mu rekli " ovo će ti zapamtiti", "to je opasno".

"Ko će da mi zameri? Biće još nekoliko analitičara koji će da mi sole pamet...", zaključio je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug)