Foto: EPA / Giuseppe Lami, Profimedia

BRUKA

ZBOG OVOG PISMA CRVENI ITALIJA: Vlasnik dao stan besplatno medicinarima, komšije reagovale SKANDALOZNIM ZAHTEVIMA

Pismo stanara zgrade u centru Pordenone na severu Italije koje su uputuli zameniku gradonacelnika i Upravi za Zdravstvo Friulje, izazvalo je opšti bes, jer stanari traže od vlasti da promene odluku vlasnika stana koji je svoj stan besplatno ustupio medicinskom osoblje u vreme epidemije koronavirusa , i da se proveri njihovo zdravstveno stanje.

Planeta

U Pordenonu 25 vlasnika dalo je vlastima svoje stanove besplatno za stanovanje profesionalcima koji ce doci u grad da pomognu bolnicama za vrijeme epidemije koronavirusa.

Zamenik gradonacelnika Elidza Grico, kaže da je dobio napad besa kada je procitao pismo. Odgovorio je ostro i potpisnicima pisma zapretio i tuzbom ukoliko se neko usudi da javno obavi zdravstveno stanje radnika koji ce useliti u stan.

“Ljut sam i, verujem, da je ovo jedinstveni slučaj gđe se sukobljava spremnost mnogih građana da besplatno stave na raspolaganje slobodne stanove lekarima i medicinskim sestarama, koji ce doci u Pordenone da pomognu kolegama u bolnicama, a s druge strane su oni koji se brinu samo za sebe”, rekao je Grico “I meni je bilo mucno zbog tog pisma, posebno jer potpisnici traze od nas da im unapred saopstimo stanje zdravlja osobe koja ce biti smestena u taj stan, sto je protivzakonito. Je li to zahvalnost onima koji se zrtvuju bi se spasili život drugih?Srećom, većina ljudi iz Pordenona, čak i u ovoj situaciji, pokazala je da ima ogromno srce”, rekao je predsjednik udruzenja medicinskih sestara Pordenone,

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA/Profimedia