Foto: Printskrin

NA DANAŠNJI DAN

LUKAČ SPUSTIO ROLETNU, KOJIĆ PRESUDIO ZVEZDI! DELIJAMA i dalje nije jasno, GROBARI likuju! DERBI ZA NEZABORAV! VIDEO

Na današnji dan pre šest godina odigran je jedan od najluđih večitih derbija u istoriji našeg fudbalera, kojeg će se navijači Partizana uvek rado sećati, dok prsitalice crveno-belih bezuspešno godinama pokušavaju da ga zaborave.

Fudbal

Pre meča Zvezda je bila u seriji od 15 mečeva bez poraza u i imala je šest bodova više na tabeli, tako da je crno-belima igrala samo pobeda.

Od starta se igralo otvoreno na obe strane, a ređale su se šanse pred oba gola,a propusti Partizana u odbrani su dva puta kažnjeni od strane sudije Mažića, ali ne i od Crvene zvezde! .

Mrđu je u 26. minutu oborio Vojislav Stanković, a naš najbolji arbitar je opravdano pokazao na belu tačku.

Loptu je u ruke uzeo Miloš Ninković, koji je zastao u trku u pokušaju da iznudi da Lukač već krene u pogrešnu stranu, ali je Partizanov golman odlično odreagovao i uhvatio "živu" loptu.

foto: Printskrin

Na južnoj tribini nastalo je potpuno ludilo.

Euforija grobara se još nije ni stišala , a usledila je još veća

Samo minut kasnije, dosuđen je slobodan udarac za Partizan, a Nikola Drinčić sa 20-ak metara postiže evrogolčinu u 27. minutu, potpuno neodbranjivu za Bajkovića!

Na severu, šok, neverica i očajanje..

Zvezda je bila u nokdaunu, ali je ponovo dobila priliku da postigne gol. Mrđa je ponovo oboren, od strane Trajkovića.

Gledali su se Zvezdini fudbaleri, a odgovornost je neočekivano preuzeo odgovornost Mijailović. Ali Lukač ga je pročitao i ponovo bio na mestu!

foto: Printskrin

U drugom poluvremenu inicijativu je preuzela Zvezda. Poslao je Milijaš centaršut, Volkov je želeo da izbaci loptu, ali je poslao pravo u noge Mrđi, koji je pokazao po čemu je sjajan golgeter i savladao Lukača.

Kad se očekivalo da će meč biti završen nerešenim rezultatom , stvari u svoje ruke preuzeo je Nemanja Kojić i golom u 90 minutu doneo veliku pobedu Partizanu i nezapćeno slavlje grobara.

Zvezda je na kraja te sezone ipak osvojila titulu pa to njenim navijačima ostaje kao uteha za ovaj po njih tragično izgubljeni derbi

Kurir sport