Foto: Profimedia

pandemija u BIH

U SRPSKOJ 35 NOVIH ZARAŽENIH KORONOM: Najviše u Banjaluci, slede OVI gradovi!

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je potvrđeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 706.

Bosna i Hercegovina

Od toga, 22 osobe su iz Banjaluke, četiri iz Gradiške, po dve osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.

Reč je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi.

Hospitalizovano je 11 osoba, dok će ostali biti izolovani u skladu sa procedurom.

Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt s pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt s ranije potvrđenim slučajevima.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dve medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dve medicinske sestre u Bolnici u Doboju).

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 706 slučajeva virusa korona, od posledica COVID 19 preminulo je 26 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia