Foto: Ana Paunković

Novosađani su se ozbiljno naoružali, ali nespretnim izgovorima

MORAM DO DRUGARICE DA OPEREM VEŠ Najluđi izgovori Novosađana kad su napolju u vreme policijskog časa

Novosađani zatečeni na ulici u vreme zabrane kretanja, pokušavajući da uverljivim izgovorima "opravdaju" kršenje policijskog časa, "naoružani" su raznim izgovorima, kako bi izbegli prijavu i plaćanje kazne od 50.000 do čak 150.000 dinara.

Srbija
> 18:39h

Većina, naime, poštuje policijski čas, a oni koje pripadnici MUP zateknu na ulici, gledaju da nekako prođu bez kazne, "hvatajući" na sentimentalnost, a ima i onih koji pokušavaju da šarmiraju čuvare reda i tako se izvuku. Takvi pokušaji, međutim, ne prolaze!

Od uvođenja zabrane kretanja, prilikom svakodnevnih kontrola, naslušali su se policajci svakakvih priča Novosađana koji su načinili prekršaj.

- Izvinite, žurim kod lekara, prijateljica mora u ambulantu na previjanje prsta - pravdao se jedan Novosađanin, koji je u automobilu bio suvozač - prepričava jednu od situacija novosadski policajac.

foto: Ana Paunković

Opet, jedan mlađi muškarac je iz petnih žila nastojao da ubedi čuvare reda da baš u vreme zabrane kretanja mora da ide kod drugarice da opere veš, jer ranije nikako nije mogao, dok se jedan drugi vozač pravdao da dugo nije mogao da upali auto, a u međuvremenu je nastupio policijski čas.

- Bilo je i onih koji su kao opravdanje što se za vreme policijskog časa nalaze na ulici, navodili da su zakasnili samo 15 minuta, obećavajući da se više neće ponoviti. Pojedini samo kažu da moraju nešto da obave, ali ne obrazlažu šta je to tako hitno - prepričavaju novosadski policajci.

Policajci prilikom kontrola proveravaju dozvole za kretanje i vlasništvo automobila.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: